40 Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 2 Semester 1 Lengkap Soal PG & Esai PDF

40 Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 2 Semester 1 Lengkap Soal PG & Esai PDF

Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 2 Semester 1

Berikut ini adalah kunci jawaban untuk soal-soal Bahasa Jawa kelas 2 semester 1 yang mencakup berbagai jenis soal seperti pilihan ganda dan esai. Soal-soal ini dirancang untuk membantu siswa memahami materi pelajaran dengan lebih baik.

Soal Esai Singkat

  1. Bapak maca koran. Basa kramane maca yaiku... Jawaban: Maos
  2. Basa kramane mata yaiku... Jawaban: Soca
  3. Basa kramane sepuluh yaiku... Jawaban: Sedasa
  4. Wong kang nglakokake wayang diarani... Jawaban: Dalang
  5. K - A - B - E - M - N - G, tulisane sing bener yaiku... Jawaban: Kembang
  6. Tembung kosok balene sithik yaiku... Jawaban: Akeh
  7. Pandhawa iku cacahe ana pire? Jawaban: 5
  8. Aran Pandawa kang laire kembar yaiku... Jawaban: Nakula lan Sadewa
  9. Kelase reged, supaya resik kudu... Jawaban: Disaponi
  10. Apa basa kramane tangan? Jawaban: Asta

Isian Panjang/Esai

  1. Apa wae piranti sing dianggo kerja resik-resik kelas? Jawaban: Sapu, sulak, lap pel
  2. Sapa wae sing kalebu Punakawan? Jawaban: Semar, gareng, petruk, bagong
  3. Sebutna apa kang dimaksud fabel lan contone! Jawaban: Fabel iku dongeng kan nyeritakake kewan-kewan utawa paragane para kewan. Conto fabel yaiku dongeng Kancil.
  4. Apa wae conto tanduran palawija? Jawaban: Pari, jagung, tela.
  5. Sebutna kosok balene tembung-tembung iki kanti urut: panas, adoh, tipis, wani, bening! Jawaban: Adem, cedhak, kandel, wedi, buthek

Soal Pilihan Ganda

  1. Ibu: Yen wayah sore iku ora oleh dolanan nang njaba. Bahasa kramane tembuh sore yaiku.... A. Wengi
    B. Enjang
    C. Sonten
    Jawaban: C
  2. Pitakon kanggo nakokake panggonan sing bener yaiku? A. Ing ngendi omahe Sita?
    B. Apa sing digawa Sita?
    C. Sapa sing bareng Sita?
    Jawaban: A
  3. Lintang saiki kelas...? Tembung pitakon sing bener yaiku... A. Sapa
    B. Pira
    C. Apa
    Jawaban: B
  4. Anak ragil kuwi anak sing... A. Paling keri
    B. Paling tua
    C. Paling ayu
    Jawaban: A
  5. Anak sing paling tua diarani... A. Ruju
    B. Ragil
    C. Pambarep
    Jawaban: C
  6. Wit krambil jenenge... A. Debog
    B. Randhu
    C. Glugu
    Jawaban: C
  7. Kewajiban bocah sekolah yaiku... A. Sinau
    B. Turu
    C. Dolan
    Jawaban: A
  8. Wong kang pagaweane narik dhokar diarani... A. Supir
    B. Kusir
    C. Montir
    Jawaban: B
  9. Wong kang nglakokake sepur diarani... A. Pilot
    B. Kusir
    C. Masinis
    Jawaban: C
  10. Basa kang diucapke marang wong tua yaiku basa... A. Ngoko
    B. Krama
    C. Lugu
    Jawaban: B
  11. Yen dolanan layangan ana ing... A. Kamar
    B. Nduwur omah
    C. Lapangan
    Jawaban: A
  12. Aku biasa dikanggokake nutupi sirah. Aku digawe saka kain. Aku yaiku... A. Tas
    B. Klambi
    C. Topi
    Jawaban: C
  13. Wedhus - suket - mangan - ana Urutan sing bener yaiku... A. Wedhus mangan ana suket
    B. Ana wedhus mangan suket
    C. Ana suket mangan wedus
    Jawaban: B
  14. Bocah kang sregep sinau dadi... A. Sugih
    B. Pinter
    C. Bagus
    Jawaban: B
  15. Yen ketemu karo bu guru wayah isuk kudu ngaturake... A. Sugeng enjing
    B. Sugeng siang
    C. Sugeng soten
    Jawaban: A
  16. Bapak tindhak peken. Basa ngokone yaiku... A. Bapak lunga kerja
    B. Bapak lunga sekolah
    C. Bapak lunga pasar
    Jawaban: C
  17. Yen arep liwat ing ngarepe wong liya kudu ngaturake... A. Nyuwun pangaputen
    B. Nuwun sewu
    C. Maturnuwun
    Jawaban: B
  18. Yen diwenehi marang wong liya kudu ngaturake A. Maturnuwun
    B. Nderek langsung
    C. Nyuwun Pangapunten
    Jawaban: A
  19. Tanduran kang kasile bisa dinggo obat diarani... A. Empon-empon
    B. Palawija
    C. Bumbon
    Jawaban: A
  20. Conto tanduran palawija yaiku.... A. Jahe
    B. Sawi
    C. Jagung
    Jawaban: C
  21. Conto dolanan tradisional yaiku... A. Mobil remot
    B. Dakon
    C. PS
    Jawaban: B
  22. Tembung kosok balene padhang yaiku... A. Peteng
    B. Lemu
    C. Cilik
    Jawaban: A
  23. Dongeng kang nyeritakake babagan lelembut utawa anane roh alus kasebut... A. Legenda
    B. Fabel
    C. Mite/Mitos
    Jawaban: C
  24. Cerita Kancil Nyolong Timun iku termasuk dongeng apa? A. Fabel
    B. Legenda
    C. Epos
    Jawaban: A
  25. Ing latar ngarep omah apike ditanduri A. Pari
    B. Kembang
    C. Suket
    Jawaban: B

Link Download Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 2 Semester 1 Kurikulum Merdeka

Untuk memudahkan belajar, orang tua dapat mengunduh contoh soal PAS/UAS Bahasa Jawa kelas 2 semester 1 Kurikulum Merdeka. Dengan mengunduh dan mencetak soal-soal ini, anak akan merasakan sensasi mengerjakan ujian yang sesungguhnya. Berikut ini beberapa contoh soal UAS kelas 2 SD semester 1 Kurikulum Merdeka PDF yang bisa diunduh.



Diskusi Pembaca

Belum ada komentar

Jadilah yang pertama memberikan tanggapan!

Tambah Komentar
Email tidak akan dipublikasikan