40 Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 2 Semester 1 Lengkap Soal Pilihan Ganda dan Esai PDF

40 Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 2 Semester 1 Lengkap Soal Pilihan Ganda dan Esai PDF

Kunci Jawaban Bahasa Jawa Kelas 2 Semester 1

Berikut ini adalah kunci jawaban untuk soal-soal Bahasa Jawa kelas 2 semester 1 yang mencakup berbagai jenis soal, seperti soal pilihan ganda dan esai. Soal-soal ini dirancang untuk membantu siswa memahami materi pelajaran dengan lebih baik.

Soal Esai Singkat

  1. Bapak maca koran. Basa kramane maca yaiku...
  2. Jawaban: Maos
  3. Basa kramane mata yaiku...
  4. Jawaban: Soca
  5. Basa kramane sepuluh yaiku...
  6. Jawaban: Sedasa
  7. Wong kang nglakokake wayang diarani...
  8. Jawaban: Dalang
  9. K - A - B - E - M - N - G, tulisane sing bener yaiku...
  10. Jawaban: Kembang
  11. Tembung kosok balene sithik yaiku...
  12. Jawaban: Akeh
  13. Pandhawa iku cacahe ana pire?
  14. Jawaban: 5
  15. Aran Pandawa kang laire kembar yaiku...
  16. Jawaban: Nakula lan Sadewa
  17. Kelase reged, supaya resik kudu...
  18. Jawaban: Disaponi
  19. Apa basa kramane tangan?
  20. Jawaban: Asta

Isian Panjang/Esai

  1. Apa wae piranti sing dianggo kerja resik-resik kelas?
  2. Jawaban: Sapu, sulak, lap pel
  3. Sapa wae sing kalebu Punakawan?
  4. Jawaban: Semar, gareng, petruk, bagong
  5. Sebutna apa kang dimaksud fabel lan contone!
  6. Jawaban: Fabel iku dongeng kan nyeritakake kewan-kewan utawa paragane para kewan. Conto fabel yaiku dongeng Kancil.
  7. Apa wae conto tanduran palawija?
  8. Jawaban: Pari, jagung, tela.
  9. Sebutna kosok balene tembung-tembung iki kanti urut: panas, adoh, tipis, wani, bening!
  10. Jawaban: Adem, cedhak, kandel, wedi, buthek

Soal Pilihan Ganda

  1. Ibu: Yen wayah sore iku ora oleh dolanan nang njaba.
  2. Bahasa kramane tembuh sore yaiku....
    • A. Wengi
    • B. Enjang
    • C. Sonten
    • Jawaban: C
  3. Pitakon kanggo nakokake panggonan sing bener yaiku?
    • A. Ing ngendi omahe Sita?
    • B. Apa sing digawa Sita?
    • C. Sapa sing bareng Sita?
    • Jawaban: A
  4. Lintang saiki kelas...?
  5. Tembung pitakon sing bener yaiku...
    • A. Sapa
    • B. Pira
    • C. Apa
    • Jawaban: B
  6. Anak ragil kuwi anak sing...
    • A. Paling keri
    • B. Paling tua
    • C. Paling ayu
    • Jawaban: A
  7. Anak sing paling tua diarani...
    • A. Ruju
    • B. Ragil
    • C. Pambarep
    • Jawaban: C
  8. Wit krambil jenenge...
    • A. Debog
    • B. Randhu
    • C. Glugu
    • Jawaban: C
  9. Kewajiban bocah sekolah yaiku...
    • A. Sinau
    • B. Turu
    • C. Dolan
    • Jawaban: A
  10. Wong kang pagaweane narik dhokar diarani...
    • A. Supir
    • B. Kusir
    • C. Montir
    • Jawaban: B
  11. Wong kang nglakokake sepur diarani...
    • A. Pilot
    • B. Kusir
    • C. Masinis
    • Jawaban: C
  12. Basa kang diucapke marang wong tua yaiku basa...
    • A. Ngoko
    • B. Krama
    • C. Lugu
    • Jawaban: B
  13. Yen dolanan layangan ana ing...
    • A. Kamar
    • B. Nduwur omah
    • C. Lapangan
    • Jawaban: A
  14. Aku biasa dikanggokake nutupi sirah. Aku digawe saka kain. Aku yaiku...
    • A. Tas
    • B. Klambi
    • C. Topi
    • Jawaban: C
  15. Wedhus - suket - mangan - ana
  16. Urutan sing bener yaiku...
    • A. Wedhus mangan ana suket
    • B. Ana wedhus mangan suket
    • C. Ana suket mangan wedus
    • Jawaban: B
  17. Bocah kang sregep sinau dadi...
    • A. Sugih
    • B. Pinter
    • C. Bagus
    • Jawaban: B
  18. Yen ketemu karo bu guru wayah isuk kudu ngaturake...
    • A. Sugeng enjing
    • B. Sugeng siang
    • C. Sugeng soten
    • Jawaban: A
  19. Bapak tindhak peken. Basa ngokone yaiku...
    • A. Bapak lunga kerja
    • B. Bapak lunga sekolah
    • C. Bapak lunga pasar
    • Jawaban: C
  20. Yen arep liwat ing ngarepe wong liya kudu ngaturake...
    • A. Nyuwun pangaputen
    • B. Nuwun sewu
    • C. Maturnuwun
    • Jawaban: B
  21. Yen diwenehi marang wong liya kudu ngaturake
    • A. Maturnuwun
    • B. Nderek langsung
    • C. Nyuwun Pangapunten
    • Jawaban: A
  22. Tanduran kang kasile bisa dinggo obat diarani...
    • A. Empon-empon
    • B. Palawija
    • C. Bumbon
    • Jawaban: A
  23. Conto tanduran palawija yaiku....
    • A. Jahe
    • B. Sawi
    • C. Jagung
    • Jawaban: C
  24. Conto dolanan tradisional yaiku...
    • A. Mobil remot
    • B. Dakon
    • C. PS
    • Jawaban: B
  25. Tembung kosok balene padhang yaiku...
    • A. Peteng
    • B. Lemu
    • C. Cilik
    • Jawaban: A
  26. Dongeng kang nyeritakake babagan lelembut utawa anane roh alus kasebut...
    • A. Legenda
    • B. Fabel
    • C. Mite/Mitos
    • Jawaban: C
  27. Cerita Kancil Nyolong Timun iku termasuk dongeng apa?
    • A. Fabel
    • B. Legenda
    • C. Epos
    • Jawaban: A
  28. Ing latar ngarep omah apike ditanduri
    • A. Pari
    • B. Kembang
    • C. Suket
    • Jawaban: B

Contoh Soal UAS Bahasa Jawa Kelas 2 Semester 1

Agar belajar menjadi lebih efektif, orang tua dapat mengunduh contoh soal PAS/UAS Bahasa Jawa kelas 2 semester 1 Kurikulum Merdeka. Dengan mencetaknya, anak-anak akan merasakan sensasi mengerjakan ujian yang sebenarnya. Berikut ini beberapa contoh soal UAS kelas 2 SD semester 1 Kurikulum Merdeka dalam format PDF yang bisa diunduh.

Kumpulan Soal PAS Bahasa Jawa kelas 2 Semester 1.

Diskusi Pembaca

Belum ada komentar

Jadilah yang pertama memberikan tanggapan!

Tambah Komentar
Email tidak akan dipublikasikan